Kristian Kostov representerar Bulgarien i Eurovision 2017


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: Diliana Florentin/Virginia Records

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det blir 16-åriga sångaren Kristian Kostov med låten “Beautiful Mess” som blir Bulgariens representant i Eurovision 2017. Kristian kommer att bli den första artist som är född på 2000-talet att tävla i stora Eurovision Song Contest.

 

Om Kristian Kostov

Kristian föddes i Moskva den 15 mars 2000. Hans pappa kommer från Bulgarien och hans mamma är från Kazakstan. År 2014 deltog han i The Voice Kids i Ryssland där han tog sig till final, och under den tävlingen hade han faktiskt Dima Bilan (Eurovision 2008-vinnaren) som coach. Noterbart är att Kristian är en av årets yngsta tävlande och den första i Eurovisionens historia att vara den första artist som är född på 2000-talet att tävla i “stora” Eurovision Song Contest.

 

Tävlingsbidrag av Poli Genovas låtskrivare

Den låt som Kristian ska tävla med i Eurovision 2017 heter “Beautiful Mess” och är komponerad och skriven av ett team från tre olika länder: Borislav Milanov (från Bulgarien), Sebastian Armann (från Österrike) och Joacim Bo Persson (från Sverige). Denna paneuropeiska trio var också med på upphovet för fjolårets bulgariska bidrag (“If Love Was A Crime” med Poli Genova) som tog fjärdeplatsen i finalen i Stockholm – Bulgariens hittills bästa slutplacering!

Så här ser musikvideon ut till låten:

 

Kommentera gärna vad du tycker om låten!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen