Irland, Makedonien och Montenegro har presenterat sina bidrag till ESC 2017


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Under fredagen den 10 mars 2017 kom officiella bidragspresentationer från tre länder som gjort internval till Eurovision 2017: Irland, Makedonien och Montenegro. Här nedan följer information om respektive val.

 

 

Irland: Brendan Murray – “Dying to Try”

I december 2016 kom Irland med besked att man för andra året i rad skulle välja artist och bidrag till Eurovision Song Contest internt. Detta istället för att anordna sin tidigare traditionella final av Eurosong. Det här året föll valet på den f.d. boyband-stjärnan Brendan Murray (bilden ovan) till Kiev 2017. Han har tidigare varit en del av den, på hemmaplan, populära irländska pojkgruppen Hometown som nu splittras. Valet har bl.a. tagits fram av gruppens tidigare manager, Louis Walsh.

Nu har också bidraget presenterats. Det blir låten “Dying to Try” som Brendan ska framträda med. Låten är gjord av svenska låtskrivaren Jörgen Elofsson.

 

Så här ser musikvideon ut:

 


 

Makedonien: Jana Burčeska – “Dance Alone”

Makedonien har haft fem tuffa år i ESC. Inte ens ifjol när man skickade sitt säkra kort Kaliopi (som tävlat för landet vid två tidigare tillfällen) lyckades man gå vidare. Så i år har man satsat alla sina kort på sångerskan Jana Burčeska och hennes bidrag “Dance Alone”. Artist som låt har blivit internt utvalda. Artisten presenterades redan i slutet av november 2016, medan bidraget släpptes officiellt den 10:e mars. Bakom tävlingsbidraget står medlemmarna bakom låtskrivargruppen Symphonix International: Joacim Perrson, Alex Omar, Florence A. och Bobi-Leon Milanov.

Vi ska tillägga det att Jana har tidigare tävlat i den makedonska festivalen Skopje Fest – en uttagning som Makedoniens nationella TV-bolag MKRTV använt vid olika tillfällen som nationell uttagningsmetod till Eurovision Song Contest.

 

Så här ser musikvideon ut till “Dance Alone”:

 


 

Montenegro: Slavko Kalezić – “Space”

Även Montenegro var tidigt ute att välja artist och bidrag. Den 29:e december 2016 meddelade det montenegrinska nationella TV-bolaget RTCG att det blir Slavko Kalezić som får tävla för Montenegro i ESC 2017. Hans bidrag heter “Space” som har text och musik av Momcilo Zeković. Låten har enligt uppgifter under vintern bearbetats i Sverige och släpptes först nu i slutet av nationellaperioden den 10:e mars.

 

Så här ser musikvideon ut:

 

 

Är någon av dessa låtar din favorit? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen