SVT släpper samtliga Melodifestivalbidrag (2017) fria i förtid


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Årets 28 tävlande i Melodifestivalen 2017. Foto: ESC-Panelen.

I vanliga fall brukar SVT hålla på de bidrag som går till final till och med den sista deltävlingen är avgjord för att ingen ska få fördel av att ha blivit mer spelad i t.ex. radio eller på Spotify. Men efter att Loreens “Statements” råkades släppas timmar för tidigt har SVT av rättviseskäl släppt alla bidrag fria.

Noteras bör att denna förändring gäller främst att bidragen som redan har gått till final samt de bidrag som tävlar i sista deltävlingen släpps i helhet nu. För de sistnämnda sker publiceringen före sändningen har genomförts, vilket i vanliga fall inte brukar hända. SVT har meddelat detta i en skrivelse timmarna före fjärde deltävlingen.

 

Varför publicerades Loreens låt för tidigt?

Anledningen stavas tidsskillnaden mellan de olika kontinenterna. Man hade från SVT:s håll sagt att inga låtar får släppas före 26/2, men när Australien gick över från den 25:e till 26:e februari råkade bidragen publiceras p.g.a. att det blev ny dag.

Viktigt att påpeka är att SVT inte kommer att diskvalificera någon tävlande för detta, eftersom att ingen hade uppsåt att fuska. Istället görs rättvisan då alla bidrag släpps i helhet. Det kan även vara bra att notera att bidragen ändå skulle ha släppts i helhet ikväll eller senast imorgon. Bidragen kommer alltså i helhet några timmar tidigare än planerat.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen