Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Veckonyheterna fyller hundra!

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN FIRAR. Sedan hösten 2014 har vi på ESC-Panelen varje vecka, undantaget sommarlovstider, levererat sammanfattade nyheter under olika årstidsparoller. Nu har vi kommit fram till den 100:e artikeln av Veckonyheterna – den som publiceras måndag 12:e december. Detta vill vi uppmärksamma er läsare på genom att blicka tillbaka lite hur veckonyheterna har sett ut genom åren.

Allt började måndagen den 1 september 2014 när vi lanserade den första upplagan av Veckonyheterna. Den veckan innehöll nyheterna inte så mycket nyheter, snarare mer information om att förberedelserna inför ESC 2015 hade satt igång på allvar. 1 september passerades då nationella uttagningarna kunde dra igång (om TV-bolagen så önskade) bland annat. Därefter följde en höst med varje måndag veckovisa uppdateringar om förberedelser inför Eurovision, nationella uttagningar, Melodifestivalen och andra trevliga och intressanta nyheter.

Anledningen till att vi gör dessa nyheter är för att vi vill inleda varje vecka med att göra en sammanfattning av vad det viktigaste som har hänt sedan föregående vecka. Alltså, likt ett måndagsmöte att man uppdaterar personalen om hur föregående veckas försäljning, statistik och arbete gick. Detta för att alla ska få reda på viktig information så att arbetsveckan kan börja och fortlöpa på utan problem. Större händelser hamnar såklart i större fokus och får egna artiklar. Det som hamnar i veckonyheterna är mindre artiklar, notiser och annan viktig information

 

Hur har det då sett ut genom åren?

Sedan vi började med kontinuerliga veckonyheter har de såklart skiftat i utseende och form. Mycket beroende på årstiderna och vilka slags nyheter som publicerats. Vi bjuder här nu på var tionde Veckonyhetspublicering:

 

Samtliga upplagor av äldre Veckonyheter hittas i nyhetsarkiv 2014, 2015 och 2016.

OBS! I de beräkningen av de 100 publiceringarna av Veckonyheterna ingår inte extrabilagor som publicerats samt de sommaruppdateringarna som skett månadsvis (juli/augusti) 2015 och 2016.

 

Vi fortsätter att leverera Eurovision-nyheter till er läsare

Vi vill avsluta detta firande med att säga att vi även i framtiden kommer att köra veckovisa nyheter, som från nu mestadels fokuseras på de kommande nationella uttagningarna. Men även info från oss om kommande projekt. I övrigt ska tilläggas att Veckonyheterna levereras från första veckan i september fram till midsommar. Sedan tar vi paus med Veckonyheter som omvandlas till månadsnyheter. Detta då det är semestertider och allt som oftast nyhetstorka, även i Eurovision-världen…

 

Vi hoppas att ni läsare gillar att läsa våra Veckonyheter som kommer från olika ESC-källor varje vecka. Ni får gärna kommentera det som skrivs. Och är det något särskilt ni önskar att vi ska ta upp i framtida nyhetsupplagor så är ni välkomna att höra av er till oss.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen