Antagningen till Melodifestivalen 2017 är stängd


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2017. Måndagen den 19:e september 2016 kl. 17:59 CET stängdes antagningen att skicka in bidrag till Melodifestivalen 2017. SVT har i skrivande stund inte gått ut med hur många bidrag som skickats in.

Antagningen pågick under ca två veckors tid via ett onlineformulär på Melodifestivalens hemsida. Bidragen kunde antingen skickas in till Ordinarie tävling (öppen för personer som har haft musik utgiven sedan tidigare) eller Allmänhetens tävling (personer som aldrig haft musik utgivaren tidigare).

 

28 bidrag väljs ut

Som tidigare meddelat kommer 28 bidrag att väljas ut till tävlan i Melodifestivalen 2017 varav 14 av dem kommer från bidrag som skickats in via antagningen. Dessa låtar väljs ut av en urvalsjury som tillsätts av SVT. Resterande bidrag kommer att väljas ut av SVT själva genom specialinbjudningar till låtskrivare, kompositörer och artister. Hela startfältet beräknas presenteras senare i höst (exakt/exakta datum ej fastställt). Den enda artist som hittills är klar för tävlan är musikgruppen Les Gordons, som blev inbjudna till tävlingen genom sin medverkan i finalen av Svensktoppen nästa 2016.

Vi återkommer med information om hur många bidrag som inkom till årets antagning så snart vi fått information om detta från SVT.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Mello 2020

Nationella 2020

Uttagningskalender

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen