Antagningen till Melodifestivalen 2017 är stängd


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2017. Måndagen den 19:e september 2016 kl. 17:59 CET stängdes antagningen att skicka in bidrag till Melodifestivalen 2017. SVT har i skrivande stund inte gått ut med hur många bidrag som skickats in.

Antagningen pågick under ca två veckors tid via ett onlineformulär på Melodifestivalens hemsida. Bidragen kunde antingen skickas in till Ordinarie tävling (öppen för personer som har haft musik utgiven sedan tidigare) eller Allmänhetens tävling (personer som aldrig haft musik utgivaren tidigare).

 

28 bidrag väljs ut

Som tidigare meddelat kommer 28 bidrag att väljas ut till tävlan i Melodifestivalen 2017 varav 14 av dem kommer från bidrag som skickats in via antagningen. Dessa låtar väljs ut av en urvalsjury som tillsätts av SVT. Resterande bidrag kommer att väljas ut av SVT själva genom specialinbjudningar till låtskrivare, kompositörer och artister. Hela startfältet beräknas presenteras senare i höst (exakt/exakta datum ej fastställt). Den enda artist som hittills är klar för tävlan är musikgruppen Les Gordons, som blev inbjudna till tävlingen genom sin medverkan i finalen av Svensktoppen nästa 2016.

Vi återkommer med information om hur många bidrag som inkom till årets antagning så snart vi fått information om detta från SVT.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Eurovision 2019

Inför Finalen

Panelens topplista

Repetitionsbloggen

Nyheter


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen