Makedonien: Kaliopis bidrag till Eurovision 2016 presenterat


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

macedonia_kaliopi

Foto: MKRTV.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. På måndagskvällen den 7:e mars presenterades Makedoniens tävlingsbidrag till Eurovision 2016, “Dona”, som sångerskan Kaliopi ska framträda med. Det blir för övrigt tredje gången gillt som Kaliopi tävlar i Eurovision Song Contest.

I slutet av november förra året (2015) kom beskedet från Makedoniens nationella TV-bolag att årets makedonska Eurovision-artist skulle väljas internt istället för att använda sig av Skopje Festival. Valet föll på Kaliopi som tävlat två tidigare gånger i Eurovision: 1996 (föll ut i kvalomgången det året) och 2012 (slutade på trettonde plats i finalen). Nu blir det alltså tredje gången gillt som hon får representera landet.

Låten som Kaliopi ska tävla med heter “Dona”, en ballad som framförs på officiella språket makedonska. Bidraget har Kaliopi gjort tillsammans med Romeo Grill (Kaliopi har skrivit texten medan Romeo Grill står bakom musiken). De båda stod även bakom senaste bidraget som hon tävlade med 2012 (“Crno i belo”).

Lyssna gärna på låten här nedanför:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen