Makedonien: Kaliopis bidrag till Eurovision 2016 presenterat


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

macedonia_kaliopi

Foto: MKRTV.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. På måndagskvällen den 7:e mars presenterades Makedoniens tävlingsbidrag till Eurovision 2016, “Dona”, som sångerskan Kaliopi ska framträda med. Det blir för övrigt tredje gången gillt som Kaliopi tävlar i Eurovision Song Contest.

I slutet av november förra året (2015) kom beskedet från Makedoniens nationella TV-bolag att årets makedonska Eurovision-artist skulle väljas internt istället för att använda sig av Skopje Festival. Valet föll på Kaliopi som tävlat två tidigare gånger i Eurovision: 1996 (föll ut i kvalomgången det året) och 2012 (slutade på trettonde plats i finalen). Nu blir det alltså tredje gången gillt som hon får representera landet.

Låten som Kaliopi ska tävla med heter “Dona”, en ballad som framförs på officiella språket makedonska. Bidraget har Kaliopi gjort tillsammans med Romeo Grill (Kaliopi har skrivit texten medan Romeo Grill står bakom musiken). De båda stod även bakom senaste bidraget som hon tävlade med 2012 (“Crno i belo”).

Lyssna gärna på låten här nedanför:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen