Norges första Eurovision-representant har avlidit


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

nora_brockstedt

Foto: rockheim/flickr

PANELEN INFORMERAR. I torsdags (5:e november 2015) avled Nora Brockstedt, som var Norges första Eurovisionrepresentant.

Nora Brockstedt debuterade på revyteatern Chat Noir år 1943 och fick därefter en stor karriär som underhållare och sångerska. Under 50-talet gjorde hon succé med flera hits. År 1960 då Norge gjorde debut i ESC tävlade Nora med bidraget “Voi Voi” som i den nationella finalen Norsk Melodi Grand Prix vann stort och som i ESC slutade på delad fjärdeplats. Året därpå deltog Nora igen i NMGP och vann igen med låten “Sommer i Palma” som i ESC slutade på sjunde plats.

Efter Eurovision hade Nora en karriär som jazzsångerska. Hon hann därefter släppa hela fjorton soloalbum och sju övriga musikalbum, det sista släpptes år 2008 då hon var 85 år gammal.

Nora Brockstedt avled den 5:e november 2015. Hon blev 92 år gammal.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Eurovision 2019

Inför Finalen

Panelens topplista

Repetitionsbloggen

Nyheter


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen