Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Måns Zelmerlöw vinnare av Eurovision 2015!

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2015 – RESULTAT. Finalen i år kunde inte sluta på ett bättre sätt, nämligen med en svensk seger, den sjätte i ordningen sedan Sveriges debut 1958 för att vara korrekt! Vi säger stort grattis till Måns “Mums-Mums” Zelmerlöw och hela det svenska teamet som gjorde segern möjlig!

Det var en mycket spännande kväll med både Sverige, Ryssland och Italien som kämpade om att segra. Till en början såg det ut som att det skulle gå vägen för Italien men så blev inte fallet. För ganska snart in i omröstningen var det Ryssland som började segla upp mot toppen, dock med Sverige tätt efter. Men så när det såg ut att Ryssland skulle segra så hände det: Sverige gick om och behöll sedan ledningen kvällen ut. Med fyra länder kvar att dela ut poäng var saken klar: Sverige hade fått sin sjätte vinst!

I botten hamnade flera av de direktkvalificerade länderna och allra sist blev Tyskland och Österrike som bägge blev poänglösa. Därmed blev det 17:e och 18:e gången detta hände sedan år 1975 då nuvarande poängsystemet infördes, dock första gången då ett värdland inte fick ett enda poäng.

 

Eurovision 2016 i Sverige

2016 kommer alltså Eurovision att arrangeras i Sverige. Det är inte bestämt i vilken stad det ska hållas i. Stockholm och Malmö har respektive arrangerat två gånger och Göteborg en gång, så frågan är vilken stad det blir 2016.

Vi ser nu fram emot en härlig säsong 2016 som kommer att gå av stapeln i Sverige med alla nationella uttagningar som följer.

 

Vinnarlåten “Heroes”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen