Edward af Sillén & Sanna Nielsen kommenterar Eurovision 2015 för SVT


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: Carl Johan Söder/Janne Danielsson/SVT

EUROVISION 2015. Årets duo som kommenterar Eurovision Song Contest för SVT:s del blir manusförfattaren/regissören Edward af Sillén samt förra årets Melodifestivalvinnare och årets hyllade programledare Sanna Nielsen. Under de två semifinalerna samt under finalen kommer denna duo att guida tittarna genom de 40 bidrag som gör upp om segern i årets Eurovision.

Sanna Nielsen gör kommentatorsdebut medan det för Edwards del blir sjätte gången han kommenterar Eurovision för SVT. Edward har haft uppdraget årligen sedan 2009, dock undantaget 2013 då han istället var manusförfattare till programledaren Petra Mede. Varje år har han haft med sig en kvinnlig sidekick i form av Shirley Clamp (2009), Christine Meltzer Lind (2010), Hélène Benno (2011), Gina Dirawi (2012) och Malin Olsson (2014). I år blir det alltså Edward och Sanna som gör jobbet för SVT.

 

Kommentatorer för SVT de senaste fem åren:

  • 2014: Edward af Sillén & Malin Olsson
  • 2013: Josefine Sundström
  • 2012: Edward af Sillén & Gina Dirawi
  • 2011: Edward af Sillén & Helene Benno
  • 2010: Edward af Sillén & Christine Meltzer

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen