Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Fler avhopp inför Eurovision 2013 i Malmö

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2013. Tråkiga besked når oss att både Bosnien & Hercegovina och Turkiet har bestämt sig för att de inte tänker ställa upp i Eurovision 2013 i Malmö.

Bosnien och Hercegovina meddelar att de inte tänker ställa upp på grund av ekonomiska skäl, medan Turkiets nationella TV-bolag TRT har sin förklaring av flera skäl. Dels har TRT sitt ogillande av regeln som tillåter de fem länder som pumpar mest pengar in i EBU (Spanien, Frankrike, Italien, Storbritannien och Tyskland) automatiskt är direktkvalificerade för finalen. Dessutom är de mot att Eurovision avgörs genom kombinationen 50% telefonröster och 50% juryröster, istället för 100% tittarröster som det var mellan 1999-2008. Vi ska dock tillägga att Turkiet tidigare i höstas sade ja till att tävla i Malmö, men nu har det beskedet alltså ändrats.

Turkiet har varit framgångsrika i Eurovision de senaste åren. De har bara missat final sedan 2004 då regeln infördes. Det var året 2011 då Yüksek Sadakat tävlade med låten Live it up. Varför Turkiet påpekar detta nu är oklart då reglerna har funnits ett tag. Även Bosnien-Hercegovina har haft stor framgång i Eurovisionen sedan semifinaler infördes, då man gått till final eller varit i final samtliga gånger mellan åren 2004-2012.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen