Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

39 länder ställer upp i Eurovision 2013

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2013. I fredags offentliggjorde EBU den efterlängtade deltagarlistan om 39 länder till nästa års Eurovision Song Contest som hålls i Malmö.


Detta innebär att det blir tre deltagarländer färre än 2012. Armenien återvänder dock medan hela fem länder (Bosnien-Hercegovina, Polen, Portugal och Slovakien) hoppar av. 39 länder är lika många länder som tävlade i Oslo för två år sedan, men alltså ganska många färre i jämförelse mot både både Düsseldorf 2011 och Baku 2012.

 

Två semifinaler och en final

Som vanligt kommer tävlingen att avgöras genom två semifinaler och en final. “Big Five” (Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland) samt värdlandet Sverige är redan klara för finalen. Övriga 33 länder måste kvala genom semifinalerna.

De länder som måste kvala i semifinalerna är Albanien, Armenien, Azerbajdzjan, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Georgien, Grekland, Irland, Island, Israel, Kroatien, Lettland, Litauen, Makedonien, Malta, Moldavien, Montenegro, Nederländerna, Norge, Rumänien, Ryssland, San Marino, Schweiz, Serbien, Slovenien, Ukraina, Ungern, Vitryssland och Österrike.

 

Antal deltagande länder de senaste åren:

  • 2012 Baku: 42
  • 2011 Düsseldorf: 43
  • 2010 Oslo: 39
  • 2009 Moskva: 42
  • 2008 Belgrad: 43

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen