Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Portugal kommer INTE ställa upp i Eurovision 2013

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2013. Portugal kommer inte att ställa upp i Eurovision Song Contest 2013. Det meddelade RTP (Portugisiskt tv-bolag) igår.

Någon orsak har vi inte fått ännu men det kan bero på ekonomin i landet eller p.g.a. Portugals dåliga resultat i de senaste årens Eurovisioner.

Portugal har endast varit i final tre av de senaste nio årens Eurovisioner. Portugal är det land som deltagit längst utan att vinna tävlingen – hela 45 gånger har Portugal försökt utan att lyckas. Deras bästa placering är en sjätteplats 1996.

ESC-Panelen noterar att detta är andra gången som Portugal hoppar av Eurovision Song Contest när Sverige arrangerar tävlingen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen