Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Belgien har valt artist till Eurovision 2013

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Belgiens tv-bolag- RTBF har meddelat att de gjort ett internval av artist att skicka till Malmö. Valet föll på “The Voice Belgique”-vinnaren Roberto Bellarosa.


Belgien är där med andra land att välja sin artist till nästa års Eurovision. För ett par veckor sedan fick vi reda på att Belgiens granne Nederländerna valt att skicka den etablerade sångerskan Anouk.

Vilken låt den 17-åriga Roberto kommer att ta med sig till Malmö avgörs genom en nationell låtuttagning den 16 december.

 

Så kommer låtfinalen gå till

Den nationella finalen kommer att radiosändas med tre tävlande låtar på rtbf.be/eurovision och Vivacité Radio mellan klockan 10.30 till 13.00 CET och vinnarlåten utses av 50/50 jury/tittarröster. De tre finallåtarna kommer att utses bland totalt sex låtar som kommer läggas upp på tv-bolagets hemsida nästa vecka. Om det blir en särskild jury eller publik som utser vilka tre låtar som går vidare till den nationella bidragsuttagningen har vi dessvärre inga uppgifter om.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen