Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Albanien är redo för Festival i Këngës 51

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Albanien har nyligen meddelat vilka artister som kommer att vara med i Festivali I Këngës, den 51:a upplagan av programmet. Vinnaren av festivalen blir Albaniens representant i Eurovision 2013 i Malmö.

26 artister har valts att delta i Festival i Këngës 51. 13 artister i varje semifinal och semifinalerna hålls den 20-21 december. Från varje semifinal kommer 8 bidrag att gå vidare till den stora finalen som kommer att hållas den 22 december i Albaniens huvudstad Tirana.

I Albanien kommer fem deltagare från Kosovo att delta vilket mottogs med positiva reaktioner i Kosovo. Förra året var det bara en deltagare från Kosovo, Rona Nishilu. Hon var den som tog hem hela tävlingen och fick representera Albanien i Eurovision. “Suus” som låten hette skrällde och slutade på en femteplats i årets Eurovisionfinal.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen