Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Turkiet preliminärbekräftar deltagande i Eurovision 2013

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2013. Det turkiska tv-bolaget TRT har preliminärt meddelat att Turkiet kommer vara med i Eurovision Song Contest 2013 i Malmö. Hur man går till väga för att utse artist och låtval är ännu oklart.

Turkiet debuterade i tävlingen 1975 med Semiha Yanki’s “Seninle Bir Dakika” och har sedan dess ställt upp 54 gånger. Man har vunnit tävlingen vid ett tillfälle, när Sertab sjöng “Every Way That I Can” i Riga år 2003. Därför arrangerade man tävlingen 2004 i Istanbul.

2012 representerades Turkiet av Can Bonomo med låten “Love Me Back” som nådde en 7:e plats i finalen.

Med ett nja från Turkiet är deltagarlistan nu uppe i 36 preliminärt bekräftade länder.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen