Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Luxemburg kommer inte delta i Eurovision 2013

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2013. Det har länge ryktats om att Luxemburg ska ha visat intresse för att göra en comeback i Eurovision. Men igår (13:e september) gick Luxemburgs tv-bolag, RTL Tele Letzebuerg ut och tog död på alla rykten.

RTL säger bland annat att de har en låg budget och brist på arbetskraft för att vara med i Eurovision. Tv-bolaget satsar hellre på nyheter än på underhållning och musik. De säger också att “en medverkan i Eurovision Song Contest skulle vara både en finansiell och organisatorisk belastning för företaget”.

Luxemburg som var med och grundade Eurovision har inte varit med sedan 1993 då se ställde upp med låten “Donne-moi une chanse”. Den lilla ministaten har vunnit tävlingen hela fem gånger. Första vinsten kom 1961 och senaste vinsten kom för snart 30 år sedan.

Därmed blir det 20:e året i rad som Luxemburg ej ställer upp i Eurovision Song Contest.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen