Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Terese Fredenwall vinnare av Svensktoppen nästa 2012 – blir joker i Melodifestivalen 2013

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2013. Nu har vi fått reda på vem den första artisten som kommer att vara med i Melodifestivalen 2013! Det är Terese Fredenwall från Stockholm, som vann Svensktoppen nästa 2012.

Som vi tidigare berättat så skulle vinnaren av Svensktoppen Nästa få en plats i Melodifestivalen 2013. Tävlingen avgjordes idag. Inför finalen har varje lokalradiostation i landet under våren och sommaren valt ut en representant som ska representera länet i Svensktoppen Nästa. En efter en har deltagarna slagits ut och nu idag var det åtta artister från olika delar av landet som gjort upp på Liseberg i Göteborg.

Man har kunnat rösta på artisterna under programmet och till slut stod Terese Fredenwall som vinnare. Hon framförde låten “Drop the fight!”

Dock kommer hon att få byta ut sitt vinnarbidrag till Melodifestivalen och detta för att Svensktoppen-bidraget framförts före 1 september 2012, vilket bryter mot EBU:s tävlingsregler för 2013. Vilket nytt bidrag hon får med sig avgörs senare i höst/vinter.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen