Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Schweiz först ut av alla länder att välja fram ESC-bidrag till 2013

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Återigen ser det ut som att Schweiz blir först ut av deltagarländerna att sätta igång sin uttagning & välja fram sitt bidrag till nästa års Eurovision Song Contest som hålls i Malmö.

För tredje året i rad använder sig schweizisk TV sig av uttagningsformatet “Die Grosse Entscheidungs Show” innehållande tre onlineuttagningar och en direktsänd tv-sänd final den 15:e december i Kreuzlingen.

Intresserade låtskrivare och artister från Schweiz, men även utanför är välkomna att ladda upp sina bidrag på tyska tv-bolaget SF:s hemsida med start den 1 september t.om den 1 oktober.

Nytt för i år är att endast fyra låtar väljs fram av tyska SRF (allmänheten+expertjury röstar fram dessa fyra), 3 från franskspråkiga radio/tv-bolaget RTS och 2 från italienskspråkiga RSI. Totalt kommer alltså 9 kandidater göra upp i den nationella finalen i december.

Runt oktober läggs låtarna upp för lyssning av allmänheten på respektive bolags hemsidor.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen