Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2013 hålls i Malmö

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2013. Idag kom bomben som alla ESC-fans har gått och väntat på! Det blev Malmö som drog det längsta strået i kampen om att anordna Eurovision Song Contest 2013.

EBU presenterade i morse sin stora nyhet på sin hemsida. Det står nu också klart att tävlingen kommer att pågå mellan den 14-18 maj. Dessförinnan genomförs repetitionerna.

 

Stockholms arenor “för dyra”

Att det blev just Malmö beror mycket på att det finns en bra infrastruktur där, men även att Friends Arena bedöms som för stor och dyr. Det var länge tänkt att Stockholm och Friends Arena, med sin kapacitet på upp emot 35 000 åskådare skulle få stå som värd för tävlingen nästa år, men det blir alltså istället Malmö och Malmö Arena som enbart tar in 15 500 åskådare.

Kanske att Stockholms chanser dog på grund ut av att Hockey-VM spelas samtidigt. De får där med nöja sig med att Melodifestival-finalen 2013 hålls i den nybyggda och gigantiska Friends Arena. Malmö har stått som arrangör för ESC tidigare, nämligen år 1992 i Malmö ishall. Nu startar arbetet att få till ett minst lika bra evenemang igen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen