Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

SVT inför Svensktoppen nästa-joker i Melodifestivalen 2013

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2013. SVT har valt att starta ett samarbete med Sveriges Radios tävling Svensktoppen nästa, och kommer nu att erbjuda vinnaren av årets tävling en plats i Melodifestivalen 2013. Därmed blir det två allmänna jokrar i startfältet nästa år.

I de tävlingsregler som nu publicerats av SVT framgår att Webbjokern blir kvar som tidigare, men i en annan form. Tittarna får inte längre bestämma vinnaren utan det jobbet faller på urvalsjuryn. Själva momentet byter också namn till Allmänhetens tävling.

Nytt för 2013 blir att vinnaren av Svensktoppen nästa (som koras senare i sommar) får en plats i Melodifestivalen 2013. Dock inte med det bidrag som denne har tävlat med i tävlingen, eftersom bidraget framförts före 1 september 2012. Utan det blir till SVT:s kvot att välja ut ett bidrag till den artisten.

Tidigare i vintras kom även beskedet att SVT valt att flytta Melodifestivalfinalen från Globen till nya Friends Arena.

Som vanligt är det 32 bidrag som kommer att delta i Melodifestivalen 2013. Av dessa kommer en jury att utse 16 bidrag, medan de övriga bidragen utses av SVT själva.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen