Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Italiens poäng till Sverige i Eurovisionfinalen 2012

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2012. Det enda land Sverige inte fick några poäng av var Italien. Vi har kollat upp vilken placering Italien satte oss på och det var väldigt långt ner på listan.

De italienska folket tyckte bäst om Rumänien följt av Albanien. Italien gav 7 poäng till Rumänien eller 28,32 % av rösterna, Albanien fick 12 poäng och 12,92 % av rösterna.

Det var juryrösterna som gjorde att Albanien fick 12 poäng och Rumänien 7 poäng. Sverige återfinns först på åttonde plats när italienska folket röstade. Alltså på tre poäng. Det var tydligen den italienska juryn som inte gillade Loreens låt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen