Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Göteborg arrangerar INTE Eurovision 2013

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2013. Det är fortfarande oklart vilken svensk stad som blir arrangörsstad av Eurovision Song Contest 2013. Men det är nu klart att tävlingen inte kommer hållas i Göteborg.

Semifinalerna är planerade att arrangeras den 16:e & 18:e maj och den stora finalen den 20:e maj 2013. Men på grund av att produktionen behöver tillgång till arenan redan i april så kommer inte Göteborg kunna stå värd. Anledningen är att hästarrangemanget Gothenburg Horse Show pågår för fullt i slutet av april i Scandinavium och sätter därmed stopp för planerna att Göteborg ska få hålla i tävlingen. Senast Eurovision hölls i Göteborg var 1985.

Nu återstår bara Stockholm och Malmö som kandidater.

Vilken stad som blir arrangör 2013 avgörs under sommaren/hösten. Exakt datum är oklart.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen