Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

EBU publicerar tittar- och juryröster för Eurovision 2012-semifinalerna

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2012. Nu har EBU publicerat tittar- och juryrösterna gällande semifinalerna och finalen i årets Eurovision Song Contest.


Hade tittarna bestämt själva hade Sverige fortfarande vunnit, men med mindre vinstmarginal till tvåan, Ryssland, tittarna hade Serbien som trea. Hade bara juryn bestämt så hade Sverige vunnit ändå, Serbien kommit tvåa och Albanien kommit trea. Ryssland som kom tvåa i det totala, kom på en 11:e plats.

Annat som kan vara intressant är att Frankrike kom sist hos tittarna, och fick inte en enda poäng, Frankrike kom dock på 19:e plats tack vare juryn.

I den första semifinalen kom Ungern till final tack vare juryn. I den andra semifinalen kom Norge till final tack vare tittarna, Norge hamnade på samma poäng som Bulgarien, som också hade kommit vidare om tittarna fått bestämma. Malta, Ukraina och Turkiet kom till final tack vare juryn.

Här kan du se en överblick av resultaten, både från semifinalerna och finalen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen