Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Tankar från Erik efter Loreens seger i Eurovision 2012

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


KRÖNIKA. Nu efter Eurovision 2012 är avgjord har Panelens skribent Erik skrivit ned sina tankar om årets tävling. Varsågoda!

Sverige vann äntligen Eurovision Song Contest!! Det var tretton år sedan Charlotte Perrelli lyckades vinna sist den 29 maj 1999. Min pappa fyllde 40 den kvällen och det var ett riktigt stort kalas. Det är oförglömliga minnen.

Loreens seger kommer också sätta sig på näthinnan inte i klassen spänningen för efter ungefär 25 länder såg vi att det var klart. Det ska bli riktigt roligt att Sverige ska få anordna Eurovision Song Contest 2013. Arenen måste naturligtvis var Swedbank/Friends arena allt annat är otänkbart. Tänk vilken vecka det kommer bli. Hockey-VM och Eurovison under samma vecka. Det kommer vara fest i Sverige så det står härliga till.

Värdlandet Azerbajdzjan gjorde en riktigt bra fest överlag. Mellanakten igår var inget vidare men presidentens svärson som sjöng.

Vi på ESC-Panelen kommer så klart följa alla förberedelser inför festen.

 

Bästa och sämsta

Bästa låt enligt mig: Helt klart Spaniens “Quedate Conmigo”. Hon hade för övrigt bäst röst också.

Sämsta tycker jag Makedonien var med Kaliopi – “Crno i Belo”.

Roligaste – Love is blind. Killen hade självförtroende när han stod och dansade. Dessutom hade han en bordell i bakgrunden och sjöng att kärleken var blind. Det var humor =)

Klant – var det bara jag som tyckte att det såg ut som han toapapper bak i byxorna.

Gummor – Texten var riktigt härlig där de bland annat sjöng att “degen var på jäsning” och att ” barnen skulle komma hem”.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen