Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2012: Resultat semifinal 1

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2012 – RESULTAT. Då var den första semifinalen avklarad i Eurovision Song Contest 2012 och därmed är också 10 finalister redo för lördagens final. De gör nu sällskap med Big Five och Azerbajdzjan i väntan på torsdagens semifinal.

Vi bjöds på 18 låtar som tävlade om 10 platser i den stora finalen på lördag. En underhållande kväll som inte bjöd på några större överraskningar. Allt gick som planerat och lite väl väntat.

De 10 länderna som tog sig till final (länderna står i slumpmässig ordning; individuella placeringar avslöjas först efter tävlingens avgörande):

  • – Rumänien
  • – Moldavien
  • – Island
  • – Ungern
  • – Danmark
  • – Albanien
  • – Cypern
  • – Grekland
  • – Ryssland
  • – Irland

 

Panelen tycker till!

Haris

Inga direkta överraskningar ikväll. Fick personligen 9/10 rätt. Det var bara Schweiz som jag ville ha vidare istället för Danmark. Men där tippade jag nog mer med hjärtat än hjärnan. Tycker Schweiz verkligen skulle till final. Dock var de inte så hemskt bra live.

Kvällens stora utropstecken för mig ikväll var Rona Nishliu från Albanien. Efter att jag såg hennes uppträdande ändrar jag min åsikt till en full femma. Det var känslomässigt, det var passion och hela den mörka auran kring henne gav mig gåshud längst hela ryggraden. Hon var den enda som gav mig en så stark känsla. Hennes röst var magisk och alldeles underbar! Kvällens absolut starkaste nummer och hon ändrade min åsikt totalt. Jag älskar detta och önskar henne all lycka i finalen.

Kvällens så kallade “kisspaus” var Belgien. San Marino levde upp till förväntningarna som tävlingens absolut sämsta låt. Den gjorde saken dessutom värre live. Personligt har den blivit en av historiens sämsta låtar. Tanterna dansade och log sådär gulligt som hela Europa verkar tycka. Själv blev jag inte alls berörd. Tycker fortfarande det är lika löjligt och billigt. Jedward hade nog coolast scennummer.

Kul annars att mina favoriter i Ungern och Island tog en välförtjänt finalplats.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen