Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Baku Crystal Hall är färdigbyggd

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2012. Den 16:e april stod den nya toppmoderna sport & konsertarenan Baku Crystal Hall färdigbyggd. Detta är arenan som Eurovision 2012 ska användas för.

Bygget inleddes i september och tog lite mer än ett halvår att färdigställa. Arenan kommer att ta upp emot 23 000 åskådare, men med scenbygget och tv-sändningen till de båda semifinalerna och finalen av Eurovision Song Contest finns endast plats för 16 000 åskådare.

Baku Crystal Hall ligger mitt ute på en udde vid ett torg. En av världens största nationsflaggor vajar bredvid arenan, och givetvis är det Azerbajdzjans nationalflagga som synes på bilden ovan.

Nedan visas bilder på arenan:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen