Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

OGAE-omröstningen 2012 – så här ser ställningen ut i april

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


OGAE-OMRÖSTNINGEN. Inför Eurovision 2012 har nu hittills fyra av fansens OGAE-klubbar röstat. Sveriges Loreen är i stor ledning.

OGAE står för Organisation Générale des Amateurs de l’Eurovision och är en klubb för alla Eurovision Song Contest-älskare. Deras mål är att få fans över hela världen att sprida information om tävlingen och främja intresset för Eurovisionen.

Varje år har OGAE en omröstning där nästan varje land i Europa och klubben “resten av världen” får rösta på vilket bidrag de tycker är bäst. De ger poäng likt de som är i Eurovision från 12 till 1 poäng, där 12 poäng är bäst. Ibland brukar de kunna tippa rätt vinnare så som de gjorde 2009 då de hade röstat fram Norge som vinnare. 2010 tyckte de Danmark var bäst men de land som vann då var Tyskland. 2011 vann Ungern omröstningen men segern gick ju som bekant till Azerbajdzjan.

Sverige leder för tillfället på 41 poäng följt av Island på 28 poäng. Sverige har fått 12 poäng av Frankrike och Bulgarien. Det återstår 37 länder som ska rösta och därför är inget avgjort än.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen