Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Swedbank/Friends arena får Melodifestivalfinalen 2013

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2013. Knappt två veckor efter Melodifestivalfinalen 2012 avgjordes släpper SVT nu en riktig melodifestivalsbomb. För från och med nästa år körs finalen i nybyggda Swedbank/Friends Arena utanför Stockholm istället för i Globen som man varit i varje final sedan år 2002.

Sveriges nationalarena som den kallas ligger i Solna i Stockholm och kan ta uppemot 65000 besökare. Den beräknas vara klar den 27 oktober i år och bland annat bandyfinalen kommer att spelas där varje år. Även AIK fotboll ska spela sin matcher på den nya arenan.

Alla Melodifestivalsfinaler från 2002 har hållits i Globen men nu är den eran slut. Swedbank/Friends arena kan ta emot 15 000-65 000 melodifestivalsbesökare beroende på hur stor plats scenen tar.

Finalen i Melodifestivalen 2013 är beräknad till den 9 mars 2013.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen