Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Armenien drar sig ur Eurovision 2012

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2012. Armenien har beslutat att dra sig ur Eurovision 2012 trots att de från början anmälde sig att delta, och blev invalda i en semifinal.

Och även trots att EBU har försökt att göra det så säkert som möjligt väljer nu Armenien att dra sig ut. Det pågår sedan länge en väpnad konflikt mellan Armenien och Azerbajdzjan om området Naorno-Karabach. Armenien tvekade länge om de skulle ställa upp men tackade tidigare i år ja. Nu har beslutet ändras.

Armenien har deltagit i Eurovision hela sex gånger. Deras bästa placering är en fjärde plats år 2008 med låten “Qele Qele” som fick ihop hela 199 poäng.

Huruvida vilka konsekvenser detta får för Armeniens TV-bolag AMPTV är idag oklart.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen