Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Tredje Chansen – En nyhet i Melodifestivalen 2012

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2012. I år under Melodifestival-säsongen kommer SVT att anordna en skoj-tävling där de har tagit ut 32 klassiska bidrag från Melodifestivalen från 2002 fram till 2011 som aldrig nådde final eller Andra chansen, men som får en stund i rampljuset. En glad nyhet till alla “hardcore-Melodifestivalfans” med andra ord!

Varje vecka presenteras vilka 8 låtar som tävlar och läsarna på SVT:s Mellosajt får rösta fram två finalister och två som går till Sista Chansen, precis samma upplägg som den riktiga Melodifestivalen.

Tanken är också att “Tredje Chansen” ska vara årets mellanakt under deltävlingarna i tv-sändningarna, först visas en snabbgenomgång av bidragen och sedan tolkas ett av bidragen från någon/några artister. I den första första deltävlingen i Växjö gör The Soundtrack Of Our Lives feat Meya en tolkning av Dilbas låt “Try Again”.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen