Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Legenden Noel Kelehan har avlidit

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN INFORMERAR. En av Eurovisions största ikoner Noel Kelehan, har avlidit. Han dog i måndags, 76 år gammal, efter lång tids kamp mot sjukdomen alzheimer.

Han var dirigent för tävlingen mellan 1966-1998 (undantag 1970, 1994 & 1997). Eftersom 1998 var sista året med liveorkester blev det hans sista deltagande. Totalt dirigerade han 29 bidrag i ESC, varav 24 för Irland.

Han dirigerade även fem ESC-vinnare gemom tiderna. Åren var 1980, 1987, 1992, 1993 & 1996 och samtliga för Irland. Vi vill passa på att hylla denna legend genom denna minnesvideo.

RIP Noel Kelehan (1935-2012)

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen