Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Ungerns tjugo artister i A Dal 2012

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Ungern har idag släppt de 20 artister och låtar som kommer att vara med i semifinalerna av sin nya uttagning A Dal som hålls den 28 januari och 4 februari.

Intresset blev stort för Eurovision Song Contest när Kati Wolf nådde finalen 2011 och samtidigt var en av förhandsfavoriterna att ta hem tävlingen. “What About My Dreams” utsågs internt i fjol, men i och med att intresset höjts till skyarna ville tv-bolaget MTV satsa på en öppen tävling i år. Den 1 december gick startskottet till att skicka in låtar och 31 december var deadline. Runt 200 bidrag skickades in.

Från varje semifinal går fyra bidrag vidare till final (3 väljs av juryn och 1 av tittarna). Den 11 februari kommer finalen att hållas och innehåller totalt 8 bidrag. När finalisterna har framfört sina bidrag röstar tittarna fram de fyra bästa bidragen till en s.k superfinal och där är det 50-50 mellan jury och tittarna som avgör vem som blir Ungerns representant i Baku i maj.

Samtliga shower i uttagningen A dal kommer att sändas på M1 och Duna TV World kl 20.00 CET.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen