Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Italien är med i Eurovision för andra året i rad

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Efter 2011 års succécomeback, då Italien slutade på en andraplats, har deras TV-bolag RAI meddelat att Italien även deltar i årets Eurovision i Baku.

Italien tog ett långt uppehåll från tävlingen som varade mellan åren 1994 till 2010, undantaget en mindre comeback år 1997. Anledningen till detta uppehåll var ett dåligt intresse från italienarna. Men ifjol beslutade RAI att Italien skulle vara med igen med låten “Madness Of Love” . Låten gjorde succé och tog Italien till en andraplats i finalen. Italien blev dessutom direktkvalificerade till finalen i och med att de ingår i “Big Five” (de länder som betalar mest till tävlingen).

Hur artist och bidrag väljs ut är inte officiellt än.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen