Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Finland byter inriktning på sin Eurovisionuttagning 2012

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Finland har gått en annan väg i år för att ta fram sitt bidrag till Eurovision 2012 i Baku. Först var det 540 bidrag som har sållats ner till 40 och dem kan man lyssna och rösta på.

Dock är det en jury som väljer vilka tolv som ska gå vidare, som sedan ska ner till sex deltagare till finalen, det kommer vara ny tv-sänd show varje vecka med start den 27 januari. Programmet är likt en dokusåpa och de tävlande kommer bli färre för varje program.

Den 25 februari är det final och då är det de finska folket som röstar och bestämmer vilket bidrag som ska representera Finland i Baku.

 

Här kommer domarna som ska sålla ut bidrag av dessa 40 låtar:

  • – Wallu Valpio
  • – Ann Laine (Chef för programeringen på Radio Helsinki)
  • – Tomi Saarinen (Chef för Ylex Radio)
  • – Jorma Hitamäki (Chef för Radio Suomi)

 

Det kommer vara en gästdomare varje vecka och de första gästdomarna är Anna Puu och Laura Närhi som kommer vara varsin vecka.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen