Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovisionnyheter i korthet (vecka 2, 2012)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NYHETSSAMMANFATTNING. Det händer oerhört mycket i Eurovision-världen just nu. Här är senaste nytt från några av uttagningarna i korthet.

 

croatia_smallKroatien har valt internt

Det är sångerskan Nina Badric som ska representera landet. Nina har ett flertal gånger försökt att komma med i ESC, 1993, 1994, 1995 och 2003. 2003 kom hon på en andraplats. Dora (Kroatiens nationella final) firar i år tjugo år och det kommer firas på ett speciellt sätt. Första kvällen kommer de utse sin favoritlåt under dessa tjugo år och andra kvällen kommer de utse låten de ska ha i Baku. Dora kommer att hållas i början på mars.

 

Bulgarien väljer på skottdagen (29 februari)

Bulgarien har beslutat att deras nationella final ska hållas på skottdagen, den 29 februari. Före det kommer det vara en semifinal den 14 januari.

 

denmark_smallDiskning i Danmarks startfält

Ett danskt bidrag diskas bland de tio finalisterna. Det har framkommit att Valen:Tine har lagt ut sin låt på YouTube redan i somras. EBU-reglerna säger att ett bidrag som är tänkt att vara med i ESC 2012 får inte publiceras innan den 1 september, vilket Valen:tine nu hade gjort. Trots ihärdiga försök att få bort den blev tv-bolaget DR tvungna att diska artisten. Det blir således 9 bidrag som tävlar i Dansk Melodi Grand Prix-finalen den 21 januari. Eftersom den officiella samlingsskivan redan är släppt kommer “Nowhere” finnas med på den.

 

israel_smallIsrael väljer internt

Israels tv-kanal IBA har bestämt sig för att skrota sin final till detta året, och välja internt. Sedan man inte kommit överens med producenten för uttagningen KDAM.

 

Fler nyheter dyker upp här på sajten kontinuerligt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen