Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2012: Nu lottas semifinalerna

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2012. Kl 17.00 svensk tid den 25:e januari lottas semifinalerna till Eurovision Song Contest 2012 i Buta Palace i Baku. Lottningen avgör vilken semifinal som respektive semifinalland ska tävla i för att kvala om en plats i finalen.

Det är idag 37 länder som ska lottas in i semifinalerna. Big Five-länderna (Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland) samt värdlandet Azerbajdzjan behöver ej tävla i semifinalerna men ska lottas in där ändå som extraröstande länder. En semifinal får 18 tävlande och en semifinal får 19 tävlande. Oklart ännu vilken semi som får flest tävlande.

Ordningen som lottas fram idag är endast knuten till semifinalhalvor, ej startordning. Anledningen är att alla länder ska veta om vilken dag man ska genomföra sin första repetition. Startordningen lottas först när alla nationella uttagningar i klara, i år är det den 19 mars.

Lottningen kommer att kunna ses live på Eurovision.tv, något man inte kunde göra i fjol. Det rekommenderas att följa detta event då flera kända ESC-stjärnor kommer att underhålla med sång. Bland annat deltar tidigare Eurovisionvinnarna Ell & Nikki, Alexander Rybak, Safura, AySel, Lena Meyer-Landrut samt Ruslana.

 

Klart med arena

Vi kan även meddela att det är officiellt att det blir Baku Crystal Hall som kommer att stå värd för tävlingen i maj. Bygget inleddes i september och beräknas vara klart den 31 mars. Arenan har plats för närmare 23.000 åskådare men under ESC-semifinalerna och finalen tar man in 16.000 personer åt gången av säkerhetsskäl.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen