Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Danmark, Island och Norge släpper bidrag (januari 2012)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Idag släpper Island, Danmark och Norge sin tävlingsbidrag i sina respektive nationella uttagningar.

Island släpper idag fem nya låtar till deras Söngvakeppni Sjonvarpsins. Det är andra deltävlingen och det är två artister som ska gå vidare från den. Island höll sin första deltävling i helgen.

Danmark har endast en stor final som de haft de senare åren. Det är totalt nio bidrag som tävlar bland annat Patrik Isaksson. Finalen kommer att hållas nu på lördag den 21 januari.

Norge är det sista landet som släpper låtarna och de släpper alla bidrag. Föut brukar NRK släppa låtarna för en deltävling i taget, men i år släpper man alltså allt samtidigt. Nu på lördag är det dags för första deltävlingen och den kommer att hållas i Örland. Efter det kommer det vara yttligare två detävlingar en den 28 januari och en den 4 februari innan det är final den 10 februari i Oslo. Låtarna har släppts på cd och kommer att spelas på radio idag. Det kommer även vara inför-program på torsdagarna från varje deltävlings värdstad. Dessa går att se på Nrk 1 kl 20:15 tre torsdagar i rad.

Med andra ord: nordisk fest idag då tre av fem nordiska länder släpper sina bidrag 🙂

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen