Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

43 länder tävlar i Eurovision 2012

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2012. Rekordet från ifjol ser ut att hålla i sig ett år till. Detta då EBU nu bekräftat hur många länder som ska tävla i Eurovision Song Contest 2012 i Baku.

Det blir 43 länder som kommer att delta i den 57:e upplagan av tävlingen, lika många länder som i fjol och 2008. 2010 var endast 39 länder med, men året därpå ville även Österrike, Ungern, San Marino och Italien vara med.

Det kunde ha blivit rekordmånga deltagarländer i år om inte Polen valt att stått över (p.g.a. de är arrangör av fotbolls-EM i sommar). Montenegro gör comeback efter ett uppehåll på tre år och det verkar som om Armenien deltar i alla fall. Det var ju osäkert om de skulle stå över eller ej.

I skrivande stund har endast Albanien och Schweiz valt både artist och sitt bidrag.

Semifinallottningarna sker den 25 januari i Baku. Startordningen till de båda semifinalerna lottas i mars.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen