Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

404 bidrag inkom till Portugals Festival da Canção 2012

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Portugal har fått in 404 ansökningar till deras uttagning Festival da Canção 2012. I år kör man ett idol-liknande sätt för att få fram deras representant.

Alla artister utom de kända kommer att bli bedömda av en jury den 5-6 januari i Lissabon. Alla sökande får spela valfritt instrument och sjunga på valfritt språk. Juryn kommer med tv-bolaget RTP att utse 12 artister och fem reserver som kommer att avslöjas under januari månad av dessa 404 sökande.

Efter att artisterna har blivit publicerade kommer de bjudas in kompositörer som kommer att komponera låtar till artisterna. Låtarna får bara vara 3 minuter lång och måste sjungas på portugisiska. Portugals representant kommer att väljas den 10 mars. Det kommer vara hälften juryröster och hälften tittarröster som avgör vem som kommer stå som segrare.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen