Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Ungern kör på nationell uttagning 2012

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Strax efter Eurovision Song Contest i Düsseldorf gick Ungern ut med att de tänker ställa upp i nästa års tävling. Nu kommer information om den kommande uttagningen till säsongen 2012, där ungersk TV kör uttagning istället för internval.

Efter att tv-bolagets interna val, Kati Wolf hamnat på 22:a plats med låten “What About My Dreams” (stark förhandsfavorit) väljer MTV att återgå till nationell uttagning bestående av två semifinaler och en final som utser vinnande artist och bidrag.

Tv-kanalen tar emot bidrag från både ungerska och utländska kompositörer fram till den 20 december. Deras nationella uttagning kommer att hållas mellan januari och februari. Mer om deras uttagning (på ungerska) hittar du här.

Hur många tävlande bidrag har vi ännu inga uppgifter om. Dock kan vi meddela att från varje semifinal kvalificerar sig fyra bidrag till final. Så mellan 8 till 10 finalister lär det bli.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen