Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Belgien representeras av Iris i Eurovision 2012

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Belgisk TV har gått ut med nyheten att man har utsett 16-åriga Iris (eller Laura van der Bruel som hon egentligen heter) som landets representant i Eurovision 2012 i Baku.

Återigen utser den flamlänska tv-kanalen landets bidrag internt utan några semifinaler samt en nationell final. Det har dock ännu inte bestämts vilken låt som hon kommer att tävla med.

Belgien har varit med i Eurovision Song Contest sedan starten 1956 och har vunnit tävlingen en gång (1986), då Sandra Kim sjöng “J’aime la vie”.

I år (2011) missade man finalen men lyckades nå en sjätteplats i Oslo 2010. Belgien har annars haft det tufft sedan semifinalerna infördes 2004. Bara två gånger har man lyckats ta sig till final, 2004 och 2010.

 

Sedan tidigare är Cypern också klara med sitt val av artist (Ivi Adamou).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen