Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Isländsk final den 11:e februari 2012

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det är nu klart att det blir lördagen den 11:e februari som Island har sin nationella final till Eurovision Song Contest 2012. Vi kan även glädjande meddela att det återigen blir tre deltävlingar innan dess. Tidigare rapporterades att det enbart skulle vara en finalkväll.

I varje deltävling tävlar fem bidrag och två tar sig till vidare till final. Tttarna avgör helt på egen hand vilka dessa två blir. Det blir totalt 6 bidrag som kvalificerar sig vidare från deltävlingarna men en nyhet är att en jury utser två wildcards bland de utslagna som får en finalbiljett, därmed tävlar 8 bidrag i finalen om att bli Islands representant i Baku i maj 2012.

I år representerades Island av Sjónnis Friends med låten Coming Home, som tog sig till final och placerade sig på en 20:e plats. Inte sedan 2007 har Island missat final. Ett starkt facit. Bästa placering genom tiderna är 2009 när Yohanna kom på andra plats med låten Is It True, bakom Alexander Rybak (Norge).

TV-bolaget RÚV tog emot 150 bidrag. Vilka artister och låtar som är med i Söngvakeppni Sjónvarpsins 2012 presenteras framöver. Låtarna framförs enbart på isländska men får ändras till Eurovision.

Tävlingen startar i mitten av januari. närmare bestämt den 14:e januari med ytterligare två deltävlingar 21:e & 28:e januari. Dessutom blir det en remindershow den 3:e februari där samtliga finalbidrag visas.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen