Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

“I mina drömmar” blev årets Webbjoker i Melodifestivalen 2012

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2012. Webbjoker i nästa års Melodifestival blir Maria BenHajji med låten ”I mina drömmar”. Bidraget är skrivet av Nanna Sveindóttir och Thomas Cars och valdes ut bland 32 bidrag som efter SVT:s gallring tävlade om platsen i Melodifestivalen och vann finalen, där åtta bidrag tävlade.

Det var tredje året på raken som SVT arrangerade webbjokertävlingen, men första gången finalen direktsändes i P4 Exta (radio) under ledning av Lotta Bromé.

I demoversionen av “Mina drömmar” är det Maria BenHajji som framför bidraget. SVT har rätten att byta ut artisten till Melodifestivalen, men mitt i direktsänd radio frågar Christer Björkman om hon vill framföra bidraget i Melodifestivalen 2012. Maria har tidigare körat bakom flera kända artister. I Melodifestivalen 2005 var hon t.ex bakom Laila Adelé.

– Absolut, det vill jag gärna, säger demosångerskan, Maria Benhajji.

– Bra, Då har vi en artist! svarar han och ett bidrag som tävlar i Melodifestivalen nästa år, är därmed helt fastställt.

 

Fler bidrag än någonsin inkom till webbjokern

I år tog SVT emot 570 bidrag från hoppfulla låtskrivare. Det är en ökning från förra året då 424 bidrag inkom. Fem av låtarna i årets omröstning diskvalificerades sedan det framkommit att de funnits tillgängliga redan innan tävlingen börjat.

Här är hela resultatlistan i finalen av Webbjokern:

  1. I mina drömmar
  2. Need To Know
  3. Beautiful Love
  4. Marilyn Monroe
  5. All Day All Night
  6. A Heartbeat Away
  7. Ingenting, ingen
  8. Forever By Your Side

 

Panelen tycker till!

Haris

Låten var inte min favorit, men jag förstår på något sätt att folket gillade den. Det var en typisk “rösta på mig”-ballad för mig. Hoppades personligen på Bowties, men blir i ärlighetens namn inte besviken heller.

 

Robban

Helt klart rätt bidrag som vann. Även om jag hellre hade sett någon av mina två favoriter “Your Majesty” och “Higher” i Melodifestivalen är jag glad att det blev den finstämda balladen. Att den dessutom sjungs på svenska är kul. Jag trodde nog att Marilyn Monroe skulle ro hem det, men är nöjd att så icke blev fallet. Det är omöjligt att säga hur det kommer gå för Webbjokerbidreget. Det återstår att se hur de andra låtarna i den deltävling “I mina drömmar” hamnar låter.

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen