Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Albanien väljer sin representant till Eurovision 2012 den 29:e december 2011

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det är nu klart med datum till den årliga Festival i Këngës, Albaniens största och äldsta sångtävling som i år firar 50 års-jubileum. Festivalen startade 1962 och sedan 2003 har man använt sångtävlingen som Eurovision-uttagning för landet och dess vinnare har fått representera Albanien i Eurovision Song Contest.

Tack vare att det firas jubileum pågår Festival I Kenges under fyra kvällar, istället för tre som tidigare år. Den inleds alltså den 26:e december med final den 29:e december. Albanien är tvåa bland Eurovision-länderna att välja artist & låt för 2012 års tävling. Schweiz väljer som bekant den 10:e december.

Bland de deltagande artisterna i år finner vi bland andra Eurovision-representanten 2007, Frederik Ndoci. I övrigt återfinns veteraner som Mariza Ikonomi, Goldi Halili, Iris Hoxha, Kamela Islamaj, Marjeta Billo, Rona Nishliu, Marsida Saraçi och Claudio La Regina.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen