Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Schweiz har startat sin onlineuttagning till Die grosse Entscheidungsshow 2012

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Idag öppnar flera länders uttagningar med att ta emot bidrag. Ett av dessa är Schweiz som börjar med att presentera sina bidrag online på hemsidan eurovisionplattform.sf.tv.

Uttagningen kallas åter igen Die grosse Entscheidungsshow, med samma uttagningsform som i fjol. Så här kommer det gå till:

 

Fas 1

Från den 1:a till 30 september kan allmänheten ladda upp sina bidrag på hemsidan och det går att lyssna på samtliga.

 

Fas 2

Från 16 oktober till 30 oktober kan allmänheten (Även vi från Sverige) rösta på samtliga bidrag (totalt 4 gånger per användare). Tillsammans med juryröster tar sig 6 bidrag vidare till finalen ihop med ytterligare 8 bidrag (ej från onlineuttagningen, utan från de flerspråkiga radiokanalerna).

 

Final

Den 10 december tävlar således 14 bidrag i Schweiz nationella final där vinnaren utses av 100 % telefonröster och får där med åka till Baku och tävla för Schweiz i Eurovision 2012.

 

Den nya ESC-säsongen är inledd!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen