Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

3 485 bidrag inskickade till Melodifestivalen 2012

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2012. Ja, nu är siffran officiell på hur många bidrag som skickats in till kommande års Melodifestival. Intresset var som vanligt stort även om det inte är “Record all time”. Av de totalt 3485 bidragen är 570 st från webbjokern, vilket dock är rekord.

– Vi gläder oss åt ökningen av antalet inskickade bidrag till Webbjokern och att vi totalt sett fortsätter att ligga på en mycket hög nivå i antal och kvalitet. Det är smickrande och visar på Melodifestivalens stora betydelse för ny svensk musik, säger Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen 2012.

Nu ska en tävlingsjury välja ut 16 låtar av de bidrag som skickats in till ordinarie tävling. Ytterligare 15 bidrag specialinbjuds till Melodifestivalen 2012 av SVT. Dessa kan komma såväl utifrån som från ordinarie tävling och Webbjokern. Sammanlagt tävlar 32 bidrag i Melodifestivalen 2012.

– Det är fantastiskt kul med engagemanget, men den höga siffran har inget egenvärde i sig. Det är kvaliteten på låtarna som är det intressanta. Utifrån det vi har hört hittills så känns det oerhört bra, jag kan utlova en fantastisk hitparad i vinter, säger Christer Björkman, producent för Melodifestivalen 2012.

Måndag 3 oktober startar årets webbjokertävling på svt.se. Webbjokern är kraftigt förändrad i år och är en miniversion av den stora Melodifestivalen med fyra deltävlingar och final på svt.se, samt en vinnare istället för två. Till skillnad från förra året kan man endast rösta en gång per telefonnummer och vecka.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen