Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Samlade Eurovision-nyheter efter sommaren (augusti 2011)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Sommaren börjar leda mot sitt slut och snart är det nya Eurovisionåret lite smått igång igen. Här kommer de senaste uppdateringarna från Eurovision-länderna.

 

Datum och deltagare för Eurovision 2012

Sedan i maj är det officiellt att 2012 års Eurovision kommer att gå av stapeln den 22:a, 24:e och 26:e maj. Hittills har 26 länder, inklusive värdlandet Azerbajdzjan själva, sagt att de ska medverka. De länder som tackat ja har alla tävlat i årets (2011) upplaga.

Fler länder förväntas ge besked under hösten.

 

Cypern har valt internt

Den 3 augusti valdes sångerskan Ivi Adamou ut som landets representant i Eurovision 2012. En nationell final kommer den 31 december att hållas, där hon kommer att framföra 3 olika låtar.

 

Info om nästa års Dansk Melodi Grand Prix

Den danska uttagningen kommer bestå ut av en finalkväll med tio tävlande bidrag. Datum är satt till den 21 januari och kommer att hållas i Gigantium Arena i Ålborg.

 

Finland satsar på en ny uttagningsform till 2012

“Uuden Musiikin Kilpailu” (Tävlingen för ny musik) är namnet på det nya uttagningsformatet som Finland prövar. De slopar deltävlingarna och satsar på att ha en stor final som kommer att hållas i Helsingfors i februari. Innan dess kommer man ha ett utslagningssystem som börjar i januari. Mer om detta får ni reda på lite senare. Tv-bolaget YLE tar emot inskickade demos fram till 30 september.

 

…och det gör även Nederländerna

Efter att inte ha varit i final sedan 2004 och flera år med ett internt val av artist kommer Nederländerna att hålla en nationell final med 6-7 bidrag med olika artister. Tv-bolaget TROS tar emot bidrag fram till 30 september.

 

Men Schweiz behåller sitt framgångsrika format

Framgångsrikt var kanske lite väl att ta i, men faktum är att man åtminstone nådde en finalplats även om man hamnade på sistaplats. Det var första gången sedan 2006 som Schweiz tog en finalplats.

Uttagningen Die große Entscheidungsshow kommer att bestå av först en internetomröstning där 6 bidrag tar sig till final, övriga 8 väljs ut av de flerspråkiga radiokanalerna. Finaldatum är satt till den 10 december. Man är där med återigen först ut att välja både artist och låt.

 

Fler nyheter kommer från och med nu och hela hösten!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen