Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Resultat: Eurovision Song Contest 2011 – Semifinal 2

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2011 – RESULTAT. Den andra semifinalen är avslutad och tio länder till har nu anslutit de femton som redan är i final. Det är nu alltså 25 länder som ska tävla i den stora finalen på lördag. Sveriges Eric Saade blev en av de tio som ropades upp att gå vidare, även om EBU valde att presentera Sverige som sista land till final.

Här nedan följer de 10 som kvalificerade sig från semifinal 2, utan inbördes ordning.

  • Estland
  • Rumänien
  • Moldavien
  • Irland
  • Bosnien-Hercegovina
  • Danmark
  • Österrike
  • Ukraina
  • Slovenien
  • Sverige

 

Haris analys av semi 2

Vi slapp skrällar som i tisdags. Personligen fick jag bara ett fel i mitt tippande. Jag ville så hemskt gärna ha med Cypern och inte Österrike. Jag tycker inte om denna låt helt enkelt. Annars var det rätt väntade länder som gick till final. En del klagomål på att Israel inte gick vidare, men jag tycker inte den har något i final att göra. Dana International var visst inte så saknat som folk trott.

Storfavoriterna till att vinna hela tävlingen, Bosnien-Hercegovina och Estland, gick som väntat till final. De levererade och var givna en plats i finalen. Även väntade länder som Danmark, Sverige och de otroliga charmtrollen i Irland gick också till final. Irland tycker jag överraskade enormt och hade ett av kvällens bästa framträdanden. Ukraina bjöd som väntat också på ett otroligt häftigt nummer och det kan ha varit det som gav dem många extra röster.

Rumänien och Slovenien är två länder som jag tillsammans med Israel och Vitryssland trodde skulle göra upp om de sista platserna. Som tur är så blev det som jag trott och hoppats.

Till sist måste jag nämna att jag fick in mitt skrälltips på att Moldavien skulle gå till final. Europa tyckte uppenbarligen om dessa galenskapare.

Noterbart: Detta är första gången Slovenien är med i finalen sedan 2007, samt första gången i final för Österrike sedan 2004.

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen