Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Resultat: Eurovision Song Contest 2011 – Semifinal 1

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2011 – RESULTAT. Då var den första semifinalen avgjord i Eurovision Song Contest 2011 och vi har fått 10 finalister som gör “Big Five”-länderna sällskap på lördag.

Dessa 10 tog sig vidare (står i den ordning som de ropades upp i under slutet av programmet):

  • Serbien
  • Litauen
  • Grekland
  • Azerbajdzjan
  • Georgien
  • Schweiz
  • Ungern
  • Finland
  • Ryssland
  • Island

 

Haris analys av semi 1

Det var en hel del otippade länder som tog dig till final. Stora frågan är vad Litauen har i en final att göra? Det är en av tävlingens tråkigaste låtar. Det måste varit den enorma urringningen som gjorde det. Sedan så föll några givna finalister som Turkiet, Norge, Armenien och Polen. Turkiet och Armenien vet jag inte vart de tog vägen, men Polen sjöng bort sig rejält. Det lät surt och otroligt dåligt. Det enda positiva med Polens bidrag var de otroligt korta shortsen som nästan visade skinkorna. Norge bryr jag mig inte om så värst mycket. Tycker det är kul att den åkte ut, för jag avskyr verkligen den låten.

Sedan tycker jag det var kul att både Georgien och Grekland tog en finalplats av dem länder som jag inte tippade skulle gå vidare. Jag har gillat Georgien sedan dag ett men trodde inte att folk skulle ta till sig den. Grekland har en bra låt och så länge Loukas levererar så glömmer man bort den där patetiska rapparen Stereo Mike.

Schweiz, Island och storsatsande Azerbajdzjan tog sig alla vidare. Detta var länder som lika gärna kunde hamnat utanför topp tio, så därför var det kul att de alla tog sig till final. Att Serbien gick vidare är dock den roligaste överraskningen. Det är en otroligt härlig låt som gör mig jätteglad. Och sångerskan är så otroligt charmig.

De tre stora favoriterna Ungern, Ryssland och Finland tog sig också vidare till final. Jag är inte berörd av varken Ungern eller Ryssland, även om jag vet att Ungern kommer komma långt. Men Finland däremot är hur bra och vackert som helst.

Noterbart: Detta är Schweiz första final på fem år, senast de var i final var 2006.

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen