Eurovision Song Contest 2011 – FINAL


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

EUROVISION 2011 – FINAL. Efter två semifinaler i veckan har det så blivit dags för den stora finalen av Eurovision Song Contest 2011. I denna artikel ser du vad vi tycker om låtarna, samt vem vi tror vinner hela kalaset.

Finalen sänds kl. 21:00-00:30 på SVT 1, SVT PLAY, och Eurovision TV. Svenska kommentatorer på SVT är Edward af Sillén och Hélène Benno. 25 länder tävlar om segern, och i år lyckades Sveriges hopp Eric Saade kvala in sig till finalen. Han tävlar på startnummer 7 av 25.

 

Upplägg för finalen

Alla 43 länder som tävlat i år är med och röstar fram vinnaren.

Varje lands resultat vägs samman mellan en nationell jury och tittarröster. Bägge parter delar ut 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng, sedan slås dessa samman och de 10 gemensamma bidrag med högst totalpoäng får sedan landets poäng enligt samma skala. Röstningsfördelning avslöjas efter finalen.

Tittarna kan sms-rösta redan när det första bidraget startar, dock inte på sitt eget bidrag och inte mer än 20 gånger.

Efter att röstningen för tittarna är avslutad sammanställs alla resultaten och sedan kontaktas varje lands poängpresentatör. Då offentliggörs också vilka poäng som varje land givit.

Den ordning som poängpresentatörerna kontaktas i är för första gången sedan semifinalsystemet infördes inte lottad utan är baserad på hur jurygrupperna röstade kvällen före finalen. Detta för att göra finalen mer spännande så att inte vinnaren avslöjas allt för tidigt (i den mån det går).

 

Startfält

 1. Finland
 2. Bosnien-Hercewgovina
 3. Danmark
 4. Litauen
 5. Ungern
 6. Irland
 7. Sverige
 8. Estland
 9. Grekland
 10. Ryssland
 11. Frankrike
 12. Italien
 13. Schweiz
 14. Storbritannien
 15. Moldavien
 16. Tyskland
 17. Rumänien
 18. Österrike
 19. Azerbajdzjan
 20. Slovenien
 21. Island
 22. Spanien
 23. Ukraina
 24. Serbien
 25. Georgien

 

Panelen tycker till!

Felix: Brukar ha svårt att gissa vinnaren men i år känns det extra svårt. Bidraget på allas läppar i Eurovision-sammanhang verkar dock vara Kati Wolf från Ungern som har en rykande eurodisco-dänga som är svår att inte gå igång på. Vi får nog se Eurovision från Budapest nästa år. Den som jag tror vinner är: Ungern.

Haris: Det lär minst sagt bli spännande ikväll. Vem ska ta hem tävlingen år 2011? Personligen har jag Frankrike som favorit och jag tippar att den tar hem allt. Utmanare borde bli Ungern och Bosnien. Men det känns som att det kan bli jämnt i toppen ikväll. Den som jag tror vinner är: Frankrike.

Johan: Den som jag tror vinner är: Frankrike

Robban: Ser fram emot finalen med stor spänning. Det finns många vinnarkandidater, men ingen förutsägbar. Jag hoppas Sverige får sin bästa placering på bra länge, helst ta hem det vilket vore helt fantastiskt roligt. Men jag tror Frankrike tror jag blir årets vinnare, tätt följt av Ungern och Irland. Bosnien & Hercegovina, Storbritannien, Estland och Finland blir också att räkna med. Den som jag tror vinner är: Frankrike.

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Eurovision 2019

Inför Finalen

Panelens topplista

Repetitionsbloggen

Nyheter


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen